Seznam alergenů
publikovaný ve směrnici 2000/89 ES platný od 13.12.2014 dle nařízení EP č. 1169/2011
Od 13. 12. 2014 nabývá platnosti nařízení EP č. 1169/2011 upravující alergeny v potravinách. Naše porkmy jsou zpracovávány obvyklým způsobem, ale mohou obsahovat tyto alergeny:
-
1 Obiloviny obsahující lepek
1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda, 1f kamut, 1g jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich -
2 Korýši
a výrobky nich -
3 Vejce
a výrobky z nich -
4 Ryby
a výrobky z nich -
5 Podzemnice olejná (arašídy)
a výrobky z nich -
6 Sójové boby (sója)
a výrobky z nich -
7 Mléko
a výrobky z něj -
8 Skořápkové plody (ořechy)
8a mandle, 8b lískové ořechy, 8c vlašské ořechy, 8d kešu ořechy, 8e pekanové ořechy, 8f para ořechy, 8g pistácie, 8h makadamie a výrobky z nich -
9 Celer
a výrobky z něj -
10 Hořčice
a výrobky z ní -
11 Sezamová semena (sezam)
a výrobky z nich -
12 Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2 -
13 Vlčí bob (lupina)
a výrobky z něj -
14 Měkkýši
a výrobky z nich
O těchto alergenech v našich pokrmech budete informování na jídelníčku formou čísla za pokrmem.
Akce a události
Konzultační schůzky - čas bude upřesněn do Bakalářů
Hvězdárna HK
Vánoční focení od 10h.
Vánoční dílny od 14h.
Vánoční vystoupení s prodejní výstavou a kavárnou
Vystoupení kroužků ( sbor a dramatický kroužek ) - Harmonie
Výbor školy 16:00 (úterý)
Lyžařský pobyt - Šerlišský mlýn 24.2. - 28.2. 2025
Planeta Země Chile
Dětský karneval - Horní Rybníky